Reismogelijkheden

Reismogelijkheden

Torrevieja kunt u zowel met het vliegtuig als met de auto bereiken. 

Vliegen
Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Maastricht in ruim 2 uur naar Alicante.
Ook kan je vanuit Duitsland voordelig naar Alicante vliegen.
Alicante Airport
Het vliegveld ligt slechts 10 km buiten de stad en daardoor kan je al binnen een kwartiertje in het centrum zijn.

Transavia, Vueling en Ryanair vliegen dagelijks vanaf Schiphol Amsterdam naar Alicante. Ook vanaf regionale vliegvelden brengen deze vliegmaatschappijen je naar de Spaanse havenstad.

Via www.skyscanner.nl kan je eenvoudig de ticketprijzen van alle vliegmaatschappijen en vliegvelden zien. Ook kan je hieronder eenvoudig de gewenste vertrek- en aankomstdatum invullen en de goedkoopste ticketprijzen zien. Je ziet dan ook de prijzen voor een huurauto.
Op het vliegveld van Alicante kan je eventueel een auto huren en dan ben je na een half uur in Torrevieja. Je kan ook voor het openbaar vervoer kiezen. De bus doet er ongeveer 45 minuten over en kost 7 euro.

Auto
Wanneer je niet wil vliegen, kan je natuurlijk ook besluiten met de auto te gaan. De afstand erheen is circa 2250 km. Vanuit Nederland zijn er 3 routes die je zou kunnen nemen:

Als eerste de meest gekozen route Soleil via Antwerpen-Brussel-Mons-Parijs-Dijon-Lijon-Orange-Nîmes-Montpellier-Perpignan.
Dan de grens over, en in Spanje verder via Barcelona-Tarragona-Castellón-Valencia-Alicante naar Torrevieja.

De tweede mogelijkheid is om eventueel vanaf Parijs te kiezen voor de Atlantische kustroute.
Deze gaat via Parijs-Le Mans-Angers-Bordeaux-Biarritz. Dan de grens over bij Hendaye, en in Spanje verder via San Sebastián-Pamplona-Zaragoza-Valencia-Alicante naar Torrevieja.

Een derde mogelijkheid is om na Parijs te kiezen voor de route door Midden-Frankrijk.
Deze gaat via Parijs-Orléans-Limoges-Toulouse-Pamiers-Foix-Andorra en in Spanje via Barcelona-Tarragona-Castellón-Valencia-Alicante naar Torrevieja.

De benzine is in België iets goedkoper dan bij ons. In Frankrijk nog iets goedkoper en in Spanje is de benzineprijs het laagst. Een extra kostenpost zijn de tolwegen in Frankrijk en Spanje.
Vanwege de afstand is het handig om 1 of zelfs 2 keer ergens onderweg te overnachten voor voldoende rust. Dit is aan te bevelen, zeker wanneer er kleine kinderen bij zijn.

Het is ook handig om even te checken welke zaken er per land in de auto verplicht aanwezig moeten zijn.

Zie hier de locaties van de vakantiehuizen in Google Maps om de route te plannen.