Torrevieja en omgeving

Torrevieja, populaire kustplaats aan de Costa Blanca

Torrevieja (Valenciaans: Torrevella, dit betekent oude toren) is een grote badplaats in het meest zuidelijke gedeelte van de streek Valencia aan de Spaanse Costa Blanca op ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Alicante.

Dit gebied is het beste te beschrijven als een lange landstreek, welke bekend staat om zijn mooie stranden. Het grote aantal zonuren per jaar en de directe ligging aan de Middellandse zee maken deze stad zeer geliefd.

Gezien het gunstige klimaat kan deze streek ook in de winter bezocht worden. Hierdoor is dit gebied ook zeer populair bij de Spanjaarden die vanuit andere delen van Spanje hun vakantie hier doorbrengen. 

Torrevieja
De stad Torrevieja is gemakkelijk te bereiken vanuit de luchthavens van Alicante en Murcia.Torrevieja Het is een stad vol met bezienswaardigheden, culturele ervaringen  en vele sportieve activiteiten. Met een huurauto kunt u niet alleen in de stad zelf, maar ook in de omliggende dorpen en steden allerlei plekken bezoeken die de moeite waard zijn. Gewoon lekker op verkenning uit gaan en nieuwe ervaringen opdoen. Belangrijke informatie en folders zijn te krijgen bij de plaatselijke VVV kantoren (Oficina de Turismo).

Bezoek aan de nabij gelegen steden en gebieden is een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de streek. Ook fijn om te weten dat het openbaar vervoer keurig geregeld is. Indien u het rustig aan wil doen, dan kunt u genieten van een zonovergoten vakantie op een van de mooie zandstranden van de Costa Blanca.

Gedurende de zomer vertrekken er dagelijks plezierboten vanuit de haven van Torrevieja, onder andere naar het eilandje Isla de Tabarca (3x per dag). Rondom Torrevieja bevinden zich drie fraai aangelegde en prima onderhouden 18-holes golfterreinen: Villamartin, Campoamor en Las Ramblas. Zij bezorgen enthousiaste golfers dagelijks een heerlijk dagje uit. Torrevieja zelf is een bruisende stad met tal van restaurantjes en gezellige terrasjes alsmede een uitbundig nachtleven. Verder is er aan de boulevard bij de pier een groot Lunapark en dit is elke dag open voor groot en klein.

Torrevieja is omgeven door twee grote natuurlijke zoutwatermeren welke de grootste zoutmeren zijn van heel Europa. Deze meren zijn bijzonder populair bij mensen met hartproblemen, reuma, artritis en astmatische aandoeningen. Men zegt zelfs dat de genezende krachten van de zoutmeren verlichting geven van de pijnen met name bij reuma en artritis. Ook het warme klimaat en de lage luchtvochtigheid verzacht de symptomen, waardoor men het leven in dit gedeelte van Spanje een ware weldaad vindt.

 

Strand

Stranden en voorzieningen voor toeristen
Torrevieja heeft verschillende mooie en lange zandstranden, Rode Kruis posten zijn aanwezig en alerte strandwachten houden goed toezicht in het drukke hoogseizoen.
In de stad rijdt gedurende het hoogseizoen een toeristentreintje. Dit gezellige treintje rijdt elke dag meerdere keren door de stad. De opstapplaats is aan de boulevard vlak bij het VVV kantoor in het centrum.
Tegenwoordig doet Torrevieja beslist niet meer onder voor de andere grote badplaatsen aan de Spaanse kust. ‘s Avonds en ‘s nachts zijn vele café’s, bars, ijssalons, restaurants met terras en discotheken geopend tot in de kleine uurtjes. Al deze uitgaansmogelijkheden met een prachtige boulevard maken het avond- en nachtleven tot een waar genoegen.

De Costa Blanca
De Costa Blanca, met 160 km kustlijn, grenst in het zuiden aan de Costa Cálida in de provincie Murcia en in het noorden aan de Costa Dorada in de provincie Valencia. De Costa Blanca heeft haar naam te danken aan de kilometers lange witte stranden, wat veel zonaanbidders aantrekt.

Strand

De meeste zandstranden zijn gemakkelijk te bereiken met de auto tot vlak bij het strand. De stranden zijn geschikt voor kinderen want deze lopen geleidelijk af in zee.
De meeste stranden worden in het hoogseizoen bewaakt door strandwachten. De populaire, grote stranden kunnen zeer druk zijn in het hoogseizoen. Maar zij zijn over het algemeen lang en breed genoeg en bedekt met fijn goudkleurig zand. De populairste stranden aan de Costa Blanca liggen rondom Alicante, Guardamar del Segura, Santa Pola, Torre la Mata, La Marina, Torrevieja en Benidorm.

De Costa Blanca heeft gemiddeld 300 dagen per jaar zon. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 16ºC in de winter. In het voor- en najaar is de gemiddelde temperatuur rond de 22ºC en in de zomer ongeveer 33ºC. Door de lage luchtvochtigheid en een verkoelend zeebriesje uit het Zuidwesten, voelt het ondanks deze temperatuur toch aangenaam aan.Boulevard by night

Het binnenland van Spanje is nog warmer. De maanden juli en augustus zijn het warmst. Veel Nederlanders trekken naar de Costa Blanca als de winter in aantocht is. De bekendste badplaatsen om te overwinteren aan de Costa Blanca zijn Benidorm en Torrevieja. Zomers gaat het leven hier 24 uur per dag door en in de wintermaanden is het er rustiger, terwijl er dan nog steeds genoeg te beleven valt.

In Torrevieja en omstreken is van alles te beleven voor het hele gezin. Lees hier meer over leuke bezienswaardigheden.

Links